divendres, 22 de febrer de 2013

Salut oral i embaràs

Durant l'embaràs i lactància:
Una bona salut oral durant l'embaràs té un impacte positiu, tant pel que fa a la salut de la mare com en el nadó si més no una vegada i preferentment durant el segon trimestre del embaràs.
Tenir una correcta higiene dental, portar una dieta equilibrada, així com evitar el tabac i controlar la diabetis son fonamentals per tenir una correcta salut oral i prevenir els principals problemes dentals propis de l'embaràs com poden ser les càries i la gingivitis, ja que la composició de la saliva canvia al final de la gestació i durant la lactància. A més la malaltia periodontal es pot veure agreujada pels canvis vasculars i hormonals.
Davant una situació de dolor, infecció, urgència, càries o malaltia periodontal es recomana acudir a l'odontòleg, ja que tractar una càries o malaltia de les genives no suposa cap risc ni per l'embarassada ni pel nadó.
Cal remarcar altres patologies com la sequedat, mobilitat dentària i l'erosió de l'esmalt durant els primers mesos de l'embaràs.


Durant la infància:
La càries és una malaltia crònica més freqüent en la infància, pot ser per relació genètica o a través de certs hàbits com podrien ser els petons, provar el menjar amb la cullera, xupar el biberó o el xumet del nadó. Aleshores es recomana adoptar hàbits saludables per prevenir la càries infantil.
La neteja bucodental ha d'estar supervisada per els pares com l'ús del fluor.
Es recomana que el nen visiti l'odontòleg al primer any i que l'ús del biberó i xumet no es perllongui més enllà de l'any.

Designed by NAKAMA PRODUCTIONS