Pàgines

divendres, 7 de març del 2014

La fruita, font de salut

En els últims anys, s'ha investigat profusament el possible paper protector dels micro nutrients antioxidants a la malaltia periodontal.
Una dieta baixa en calci pot provocar un empitjorament de la malaltia de les genives i també se sap que la reabsorció de l'ós (tant en l'àmbit general com maxil·lar) pot ser controlada mantenint uns nivells adequats de calci i de vitamina D. Canvis a l'estil de vida/dieta o el consum de suplements específics pot ajudar a evitar aquests problemes.
Des de no fa gaire s'ha demostrat la importància de la vitamina C en el manteniment estructural i funcional dels teixits epitelials, recomanant-se la ingesta de 200 mg diaris de vitamina C. Fruites com el kiwi o la taronja aporten una quantitat estimable de la vitamina C i els àcids grassos poli-instaurats omega-3 redueixen la inflamació. La ingesta de més fruita sumada al tractament periodontal habitual s'associa amb beneficis afegits. Juntament amb un correcte tractament periodontal, uns bons hàbits dietètics poden ajudar a reduir l'impacte de la malaltia periodontal.


Font | cuida tus encías

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Designed by NAKAMA PRODUCTIONS